miercuri, 4 octombrie 2017

Incalzirea in pardoseala etapa cu etapa. Cum sa platesti mai putin pentru incalzirea casei.

Incalzirea in pardoseala  a devenit cunoscuta si a capatat o mare popularitate in Romania mai ales in ultimii ani.
Proprietarii locuintelor noi mai ales, dar si proprietarii de locuinte vechi si apartamente de bloc reamenajate opteaza pentru incalzirea in pardoseala. Mai ales cei care doresc sa plateasca mai putin, sa faca economie la facturile de incalzire.
Mai jos va prezentam etapa cu etapa incalzirea in pardoseala:
Daca ai o locuinta unde doresti incalzire in pardoseala trebuie sa intelegi ca toate locuintele se preteaza incalzirii in pardoseala.  Daca doresti un specialist care sa te lamurerasca despre incalzirea in pardoseala etapa cu etapa citeste mai departe.
Prima problema este data de oportunitatea investitiei.  Daca banii si efortul consumate pentru incalzirea in pardoseala, sunt amortizate de costurile de functionare ale incalzirii in pardoseala, adica de facturile platite pentu incalzire.
Incalzirea in pardoseala aduce economii in anotimpul rece de pana la 40 % fata de un sistem cu radiatoare,(calorifere).
Fiecare producator de incalzire in pardoseala are instructiuni de montaj si prezinta instructiuni de montaj incalzire in pardoseala etapa cu etapa.
Izolatia este foarte importanta si tipul ferestrelor. De asemenea si izolatia acoperisului etanseitatile casei prin care se pierde o mare cantitate de caldura.

Incalzirea in pardoseala etapa cu etapa

Cel mai usor este pentru proprietarii de case noi, unde firma de montaj poate sa aseze sistemul de incalzire in pardoseala etapa cu etapa fara probleme.
Dupa ce sa ales incalzirea in pardoseala pas cu pas, trebuie chemata firma care face necesarul de materiale si grosimea sapei care se asaza peste sistemul de incalzire in pardoseala cu agent termic.
Grosimea sapei, pentru incalzirea in pardoseala este minim 4,5 cm peste teava dar se poate merge pana la 10 cm.
Inainte de a se monta incalzirea in pardoseala pas cu pas, trebuie finalizate instalatiile de apa calda si rece. Instalatia sanitara.
Apoi se stabileste locul de amplasare a sursei de caldura, centrala termica.
Pentru a determina cata teava este necesara pentru incalzirea in pardoseala putem considera: 7 metrii liniari de teava pe metru patrat daca in camera respectiva avem  pardoseala gresie. Putem considera 10 metrii liniari de teava pe metru patrat daca in incaperea respectiva avem parchet. De asemenea in bai se considera 10 metrii de teava pe metru patrat de pardoseala.  Pentru o locuinta e 150 metrii patrati se poate considera un necesar de 1500 metrii liniari de teava, pentru cel mai bun confort termic.
Sistemele de incalzire in pardoseala electrice sunt foarte raspandite si la noi in tara, dar consuma foarte mult curent electric. Se poate monta incalzire in pardoseala electrica la orice locuinta. avantajul ar fi pretul foarte mic de achizitie al materialelor si inaltimea mica a sistemul de incalzire3-5 cm. se poate monta direct sub gresie.
In apartamentele de bloc se poate monta fara probleme sistemul de incalzire in pardoseala electric.

Incalzirea in pardoseala etapa cu etapa. Cat costa?

Cand ne gandim la un sistem de incalzire in pardoseala trebuie sa ne gandim si la costurile lui.
Ne gandim la costul de achizitie al materialelor, la costul de montaj, la costul de intretinere si la costul de functionare.
Costurile materialelor si costurile montajului, sunt foarte diferite, in functie de materialele alese.
Incalzirea in pardoseala electrica, este mai ieftina decat, incalzirea in pardoseala cu agent termic.
Incalzirea in pardoseala cu agent termic, are un pret de exploatare mai mic decat, incalzirea in pardoseala electrica.
Un aspect inportant este uniformitatea distributiei caldurii. La incalzirea in pardoseala, caldura este distribuita uniform in incapere, fara curfenti de aer reci.
Cere oferta tehnica si financiara:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu